Suomen Johanniittain apu ry

Johanniittain apu tarjoaa ensiapukoulutusta ja karitatiivistä vapaaehtoistoimintaa. Käytössämme on ambulanssi, jonka toiminnasta vastaa tehtäviinsä koulutetut vapaaehtoisjäsenet. Osallistumme päivystystehtäviin isommissa yleisötapahtumissa ja urheilukilpailuissa. Turussa toimii kansainväliseen katastrofivalmiuteen koulutettu valmiusryhmä, jolla on käytössään tehtävään tarkoitettu ajoneuvo. 
Ensiapukoulutusta annamme mm. kouluille, urheilujärjestöille, muille vapaaehtoisjärjestöille sekä yrityksille.
Suomen Johanniittain apu ry perustettiin vuonna 2010 ja toimii läheisessä yhteistyössä Suomen Johanniittain Ritariston kanssa. Johanniittain pitkä historia ja kristilliset arvot ovat vielä tänä päivänä tärkeitä kulmakiviä Johanniittain avun toiminnassa. 

Yhdistyksemme on avoin kaikille jotka hyväksyvät sen tavoitteet ja ovat kiinnostuneita antamaan henkilökohtaisen panoksen toimintaamme. Hallituksella on viisi pysyvää jäsentä ja kaksi varajäsentä. Philip Aminoff on ollut hallituksen puheenjohtaja yhdistyksen perustamisesta asti. Johan Nyman työskentelee vuoden 2014 alusta osa-aikaisena toiminnan koordinaattorina. Johaniittain apu kuuluu kansainväliseen Johanniter International, JOIN, verkostoon, jonka tehtävänä on yhdistää kansallisten Johannittain Ritaristojen operatiivistä toimintaa.