Karitatiivinen vapaaehtoistoiminta

Johanniittain avun karitatiivisessa vapaaehtoistoiminnassa toimimme kolmella eri saralla: Vapaaehtoisillat, jossa annamme aikaamme eläkeläisille, avusta Viroon, sekä siitä että me, usean muun Johanniittojen vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa ympäri Eurooppaa, suunnittelemme ja toteutamme Johanniitide Abi Eestin alla Johanniter International Summer Camp -leirin.

Vapaaehtoisilloissa teemme sitä mitä eläkeläiset eräässä vanhainkodissa Helsingissä ovat toivoneet. Kokoonnumme siellä kuukausittain kesäkuukausia lukuun ottamatta iltamiin, joissa eläkeläiset saavat iloita eri korttipelien pelaamisesta.

Apu Viroon toimii niin, että me toimimme vaate- ja lelu- sekä muun avun kerääjinä apua tarvitseville. Kahdesti tai kolmesti vuodessa viemme avustuslähetyksen lahden yli Viroon. Apua ovat saaneet ensi kädessä Peeteli Sotsiaalkeskus ja kaakkoinen Viro.

Johanniter International Summer Camp -leiri on järjestetty vuodesta 2011 lähtien. Nuoret Johanniitat eri järjestöistä Euroopassa ovat kantaneet vastuun leirin toteuttamisesta, eli jokakesäisen leirin virolaisille vammaisille.