Mikä on Johannittain Ritaristo Suomessa?

Johannittain Ritaristo Suomessa on Johannittain Ritarikunnan piirissä toimiva itsenäinen yksikkö. Johannittain Ritarikunta on maailman vanhin yhtäjaksoisesti toiminut aatteellinen ritarikunta ja hyväntekeväisyysjärjestö. Johanniittojen toimintaa määrittelee tunnuslause Pro Fide Pro Utilitate Hominum, eli uskon ja ihmisen hyvinvoinnin puolesta. 

Vuosisatojen aikana aina nykypäivään asti Johanniitat ovat pitäneet huolta sairaista ja apua tarvitsevista ihmisistä. Johanniitat puhuvat siis "sairaista, meidän herroista"

Johanniittain ja Maltan Ritarikunnan hyväntekeväisyystoiminta kattaa koko maailman ja osa toiminnasta hoidetaan hyvinkin suurien järjestöjen kautta. Suurimmat eurooppalaisista järjestöistä ovat Johanniter-Unfall-Hilfe (toimii Saksan Johannittain Ritarikunnan alaisuudessa), St. John Ambulance (kuuluu The Venerable Order of St. Johniin Englannissa) ja Malteser Hilfsdienst.

Suomen ritarikunta toimii evankeelisen Ritarikunnan osana, jonka virallinen nimi on Die Balley Brandenburg des Ritterlichen Ordens St. Johannis vom Spital zu Jerusalem.

On myös muita organisaatioita jotka vievät Johannittain Ritarikunnan 900-vuotista toimintaa eteenpäin, esimerkiksi Maltan Ritarikunta, SMOM, ja virallisesti tunnustettuja Johannittain Ritarikuntia Englannissa, Hollannissa ja Ruotsissa.